De winterstop eindigt op 1 maart; checklistje voordat je gaat rijden

1 maart is het weer zo ver. De winterstop is voorbij! Voor diegene die de motor in de winterstop hebben gezet bij MotoPort NoRisk Verzekering is dat een heugelijke dag, want dan mag de motor weer verzekerd de weg op! Helaas zien de weersvoorspellingen er nog niet al te best uit, maar bij de eerste beste mooie dag mag je weer rijden! Voordat je de weg op gaat, is het aan te raden om de motor op een aantal punten te controleren. Wij van MotoPort NoRisk Verzekering hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet:

Aandachtspunten voordat je gaat rijden

Wat hebben we er lang op moeten wachten, maar de winterstop is voorbij! Bij MotoPort NoRisk Verzekering werken motorrijders en motorliefhebbers, we hebben net als jou staan trappelen om weer te mogen rijden. Heeft je motor in de winter stil gestaan, let dan even op de volgende punten voordat je gaat rijden. Alle punten nagelopen? Dan ben je er weer helemaal klaar voor! or.

Banden

Je motor heeft een aantal maanden op een vaste plek op zijn banden gestaan. Heel langzaam ontsnapt er lucht uit je banden, waardoor de bandenspanning onder het ideale niveau is geraakt. Controleer daarom altijd de bandenspanning voordat je gaat rijden, ook als hij niet zo lang stil heeft gestaan! De juiste bandenspanning zorgt niet alleen voor meer rijplezier maar helpt ook bij een betere remweg en wegligging. Een te zachte of te harde band kan risico’s met zich meebrengen bij een noodstop of uitwijkmanouvre.

Accu

Tijdens de winterstop loopt uw accu langzaam leeg. Zorg er daarom voor dat u de accu van uw motor in de winterstop netjes aan een druppellader legt. Dan blijft de accu namelijk in goede conditie. Indien de motor niet start na de winterstop, kan dit mogelijk aan de accu liggen. Een wat duurdere druppellader heeft vaak een indicator van de conditie van de accu.  Daarnaast heeft een motordealer hier uiteraard ook apparatuur voor. Let er op dat indien u verzekerd bent voor pechhulp, dit veelal niet op het stallingsadres geldt en de kosten dus voor eigen rekening zijn.

Benzine

De benzine in de tank heeft ook stil gelegen. Het advies is om een motorfiets altijd volgetankt weg te zetten, zeker met de introductie van de E10 benzine. Mocht je dit niet gedaan hebben, controleer dan even op vocht en mogelijk roest in de tank. Met de opkomst van kunststof tanks is dit gevaar weliswaar een stuk kleiner geworden. Verder kan een additief toevoegen na een eerste tankbeurt om de motor door te smeren nooit kwaad. Je MotoPort dealer kan je hierbij goed adviseren!

Ketting

De ketting is de verbinding tussen de motor en de wielen, deze werkt het beste als de ketting op goed gespannen staat én af en toe gesmeerd wordt. Een ketting kan immers indrogen tijdens de winterstop. Even controleren en mogelijk even een busje kettingspray halen bij de MotoPort-vestiging!

Jij zelf!

Ten slotte is het slim om even aan jezelf te denken, je hebt namelijk zelf waarschijnlijk ook een paar maanden stil gezeten en geen motor gereden. Het gevoel met de motor is een wat verminderd en dat kost weer even tijd om op te bouwen. Begin de eerste kilometers daarom even rustig om in te komen.

Klaar om te rijden!

Is je motorverzekering nog up to date? Ben je niet verhuisd, is je stalling niet gewijzigd, heb je geen andere motor gekocht?  Dan bent je er helemaal klaar voor. Het is eindelijk hoog tijd om het eerste rondje te gaan rijden.