Motorverzekering

Ga veilig de weg op met de motorverzekering van MotoPort. Met meer dan 17 motorzaken gerund door motorliefhebbers door heel Nederland weten wij wat bestuurders willen. De beste verzekering zonder gedoe. Van motorrijders voor motorrijders.

Dekkingsopties voor jouw motorverzekering

Je hebt keuze uit vier verschillende vormen van schadedekking voor jouw motorverzekering. 

 1. WA motorverzekering

Wettelijk verplichte motorverzekering. Niet meer en niet minder. 

 1. WA beperkt casco

Ook verzekerd voor diefstal, brand, zelfontbranding, joyriding en meer. Accessoires tot €1.500,- gratis meeverzekerd en gratis pechhulp in heel Europa.

 1. Motorverzekering All Risk

Alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze rit. Schade door o.a. aanrijding, van de weg raken en vallen meeverzekerd. Ook als je deze schade zelf hebt veroorzaakt.

 1. All Risk plus aanschafwaarde garantie

Garantie op die prachtige nieuwe motor!

 • Aan elkaar, zonder streepjes. Nog geen kenteken? Klik hier


Inhoud dekkingsvarianten WA WA Beperkt Casco WA Volledig Casco (All Risk) WA Volledig Casco + 3 jaar aanschafwaarde garantie
WA Dekking tot €8.600.000,-
Verhaalsrechtsbijstand
Storm/Brand/Diefstal/Natuurschade
Pechservice in binnen- en buitenland
Vervanging sloten na poging tot diefstal max €500,-
Accessoires gratis meeverzekerd tot €1.500,-
Aanrijding (Ook eigen schuld)
Motorkleding gratis meeverzekerd tot €1.500,-
Aanschaf-/taxatiewaarde vergoeding (eerste drie jaar na aanschaf-/taxatie geen afschrijving!)
Bij totaal verlies 10% extra uitkering

Waarom een motorverzekering van MotoPort

Als klant van MotoPort geniet je niet alleen van de voordelen van een ruim assortiment en goede service. MotoPort biedt ook de perfecte motorverzekering aan. Met deze verzekering profiteer je van een zeer gunstige premiestelling, verschillende aantrekkelijke kortingsmogelijkheden en een professionele helpdesk.

 • Hoge instapkorting
 • Tot 80% no-claimkorting
 • Geen alarmverplichting!
 • 3 jaar aanschaf- of taxatiewaarde vergoeding mogelijk. Geen afschrijving!
 • Accessoires tot €1.500,- gratis meeverzekerd
 • Schade aan helm en kleding tot €1.500, – per opzittende gratis meeverzekerd
 • Gratis pechhulp in heel Europa
 • Snelle schadeafwikkeling

Bij de MotoPort NoRisk verzekering krijg je extra kortingen wanneer:

 • Je gebruik maakt van de winterstop (15 december tot 1 maart)
 • Je minder dan 12.000 kilometer per jaar rijdt

Eigen risico motorverzekering

Wanneer je jouw motor laat repareren bij een MotoPort vestiging heb je een eigen risico van €150,-. Als je motorfiets bij beschadiging niet wordt gerepareerd conform het expertiserapport en niet wordt ingeruild, of als je motorfiets wordt gerepareerd door een ander bedrijf dan een officiële MotoPort vestiging, dan wordt maximaal 50% van de herstelkosten exclusief BTW uitgekeerd.


Optionele dekking motorverzekering

Schadeverzekering voor opzittenden (juist voor jou als bestuurder)

Deze verzekering vergoedt de werkelijk geleden schade die jij of jouw nabestaande(n) lijden bij blijvende invaliditeit of overlijden. Bij invaliditeit gaat het dan bijvoorbeeld om aanpassingen van je woning en/of medische behandeling, maar ook je kleding en/of bagage is gedekt.

No-claim korting

Wanneer je schadevrij rijdt, dan word je daar uiteraard voor beloond. De no-claim korting kan oplopen tot 80%. Schadevrije jaren die je in het verleden hebt opgebouwd nemen wij graag over wanneer deze op jouw naam staat geregistreerd in roy-data (deze mogen maximaal 3 jaar oud zijn).

Herstellen bij een MotoPort vestiging

Voor het herstellen van je motor kun je uitgaan van het vakmanschap van jouw MotoPort monteur. Je motor dient namelijk hersteld te worden bij een MotoPort vestiging, indien je voor een niet-MotoPort dealer kiest voor herstel, dan wordt maximaal 50% van de herstelkosten exclusief BTW uitgekeerd.

AutoMotorBonus Plan

Verzeker je naast je motor ook de auto bij ons, dan geldt voor beide voertuigen de hoogste korting (voor uw motor maximaal 75%).

Winterstopkorting

Je kunt bij ons kiezen voor een winterstop. Dit is een vaste periode welke loopt van 15 december tot 1 maart. Wanneer je hiervoor kiest, ontvang je een extra korting van circa 10% op de jaarpremie. Tijdens de winterstop is er alleen dekking voor wettelijke aansprakelijkheid en het zogenaamde stallingsrisico. Je kunt dus gewoon rijden, je bent alleen niet langer Volledig Casco (All Risk) verzekerd.

 • Is een motorverzekering verplicht?

  Ja, een WA motorverzekering is wettelijk verplicht in Nederland.

 • Past een All Risk Motorverzekering bij mij?

  All Risk bevat alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze rit. Schade door o.a. aanrijding, van de weg raken en vallen meeverzekerd. Ook als je deze schade zelf hebt veroorzaakt. Vooral aan te raden bij nieuwe en dure motoren.

 • Past een WA beperkt casco motorverzekering bij mij?

  Met WA beperkt casco ben je naast de verplichte WA verzekering ook verzekerd voor diefstal, brand, zelfontbranding en meer. Bij MotoPort zijn accessoires tot €1.500,- gratis meeverzekerd en gratis pechhulp in heel Europa.