WA motorverzekering

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Een WA- verzekering dekt bij het veroorzaken van een schade bij de tegenpartij, de schade. Een WA verzekering is verplicht in Nederland, zonder een WA verzekering mag je niet de weg op. Wilt u deze dekking voor uw motor, dan kunt u snel en gemakkelijk uw premie berekenen!

Dekking WA-motorverzekering

De WA dekking is de meest beperkte dekking die MotoPort NoRisk verzekering biedt; daarmee is het ook de goedkoopste dekking. Een WA verzekering vergoedt bijvoorbeeld de schade indien je met je motor tegen een auto aanrijdt bij het stoplicht. Een WA verzekering vergoedt ook de schade aan de tegenpartij indien je onderuit glijdt en tegen een andere auto aan schuift. Je eigen schade is nooit verzekerd bij deze WA dekking.

  • Aan elkaar, zonder streepjes. Nog geen kenteken? Klik hier

Wanneer kies je voor een WA dekking?

Een WA dekking is de beste keuze indien je een motor bezit die ouder is dan 20 jaar en weinig waard is. Een WA dekking kan ook een bewuste keuze zijn indien je zelf genoeg geld bezit om zelf voor schade op te draaien of bij diefstal zelf een nieuwe motor te kopen.

Kosten WA-motorverzekering

Bij MotoPort NoRisk verzekering is een WA verzekering al af te sluiten vanaf €5,21 per maand.

WA Beperkt Casco motorverzekering

Naast de verplichte WA verzekering, vergoedt deze verzekering ook schade door diefstal, brand, zelfontbranding, joyriding, storm- en natuurschade en aanrijding met loslopende dieren. Accessoires tot €1.500,- zijn gratis meeverzekerd en er is gratis pechhulp in heel Europa. Deze verzekering kost BEDRAG per maand.

Inhoud dekkingsvarianten WA WA Beperkt Casco
WA Dekking tot €8.600.000,-
Verhaalsrechtsbijstand
Storm/Brand/Diefstal/Natuurschade
Pechservice in binnen- en buitenland
Vervanging sloten na poging tot diefstal max €500,-
Accessoires gratis meeverzekerd tot €1.500,-

Eigen risico

Wanneer je jouw motor laat repareren bij een MotoPort vestiging heb je een eigen risico van €150,-. Als je motorfiets bij beschadiging niet wordt gerepareerd conform het expertiserapport en niet wordt ingeruild, of als je motorfiets wordt gerepareerd door een ander bedrijf dan een officiële MotoPort vestiging, dan wordt maximaal 50% van de herstelkosten exclusief BTW uitgekeerd.
Wil je weten wat je gaat betalen voor jouw WA of WA Beperkt Casco verzekering? Bereken dan hier jouw premie.

MotoPort WA Motorverzekering voordelen en kortingen:

No-claim korting

Wanneer je schadevrij rijdt, dan word je daar uiteraard voor beloond. De no-claim korting kan oplopen tot 80%. Schadevrije jaren die je in het verleden hebt opgebouwd nemen wij graag over wanneer deze op jouw naam staat geregistreerd in roy-data (deze mogen maximaal 3 jaar oud zijn).

Herstellen bij een MotoPort vestiging

Voor het herstellen van je motor kun je uitgaan van het vakmanschap van jouw MotoPort monteur. Je motor dient namelijk hersteld te worden bij een MotoPort vestiging, indien je voor een niet-MotoPort dealer kiest voor herstel, dan wordt maximaal 50% van de herstelkosten exclusief BTW uitgekeerd.

AutoMotorBonus Plan

Verzeker je naast je motor ook de auto bij ons, dan geldt voor beide voertuigen de hoogste korting (voor uw motor maximaal 75%).