Motor verzekeren

Het is verplicht om je motor te verzekeren voordat je ermee de weg op mag. Door je motor te verzekeren ben je gedekt voor schade die je eventueel oploopt of veroorzaakt.


Je hebt de keuze uit vier dekkingsvarianten;

1) WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Wettelijk gezien is de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) dekking verplicht. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade die je met jouw motor aan anderen veroorzaakt tot een bedrag van €2.500.000,- voor zaakschade en €6.100.000,- voor schade aan personen.

2) WA Beperkt Casco

Naast de WA verzekering vergoedt deze verzekering ook schade aan diefstal, brand, zelfontbranding, joyriding,storm- en natuurschade en aanrijding met loslopende dieren.Accessoires tot €1.500,- zijn gratis meeverzekerd en er is gratis pechhulp in heel Europa.

3) WA Volledig Casco (All Risk)

Deze verzekering vergoedt bovenop de risico’s die gedekt worden door de WA Beperkt Casco verzekering ook schade door aanrijding,van de weg raken en vallen, ook als je de schade zelf hebt veroorzaakt. Tevens is ook schade aan helm en kleding gratis meeverzekerd tot een bedrag van €1.500,- per opzittende. De WA Volledig Casco verzekering is inclusief 1 jaar nieuwwaarderegeling (1 jaar geen afschrijving).

4) WA Volledig Casco + 3 jaar aanschafwaarde garantie

Je motor verzekeren met een WA Volledig Casco + 3 jaar aanschafwaarde garantie, zorgt voor 100% zekerheid bij het verzekeren van je motor. Bovenop de WA Volledig Casco dekking is je motor gedurende de eerste drie jaar na aanschaf of taxatie, gegarandeerd tegen deze waarde verzekerd. Er vindt dus 3 jaar lang geen afschrijving plaats.

  • Aan elkaar, zonder streepjes. Nog geen kenteken? Klik hier

Hieronder vind je de dekkingen nog eens in een overzichtelijk schema;

Inhoud dekkingsvarianten WA WA Beperkt Casco WA Volledig Casco (All Risk) WA Volledig Casco + 3 jaar aanschafwaarde garantie
WA Dekking tot €8.600.000,-
Verhaalsrechtsbijstand
Storm/Brand/Diefstal/Natuurschade
Pechservice in binnen- en buitenland
Vervanging sloten na poging tot diefstal max €500,-
Accessoires gratis meeverzekerd tot €1.500,-
Aanrijding (Ook eigen schuld)
Motorkleding gratis meeverzekerd tot €1.500,-
Aanschaf-/taxatiewaarde vergoeding (eerste drie jaar na aanschaf-/taxatie geen afschrijving!)
Bij totaal verlies 10% extra uitkering

Eigen risico bij motor verzekeren

Wanneer je jouw motor laat repareren bij een MotoPort vestiging heb je een eigen risico van €150,-. Als je motorfiets bij beschadigingen niet wordt gerepareerd conform het expertiserapport en niet wordt ingeruild, of als je motorfiets wordt gerepareerd door een ander bedrijf dan een officiële MotoPort vestiging, dan wordt maximaal 50% van de herstelkosten exclusief BTW uitgekeerd.

Motor verzekeren: optionele dekking

Schadeverzekering voor opzittenden (juist voor u als bestuurder)

Deze verzekering vergoedt de werkelijk geleden schade die u of uw nabestaande(n) lijden bij blijvende invaliditeit of overlijden. Bij invaliditeit gaat het dan bijvoorbeeld om aanpassingen van uw woning en/of medische behandeling, maar ook uw kleding en/of bagage is gedekt. Tevens is personenschade meeverzekerd. Hiermee bedoelen wij schade door letsel of aantasting van de gezondheid en ook de schade die hieruit voortvloeit. Hierbij kunt u o.a. denken aan (gedeeltelijk) verlies van inkomen.

Motor verzekeren met de MotoPort NoRisk verzekering

De MotoPort NoRisk verzekering is de complete verzekering voor nieuwe en gebruikte motoren exclusief bij MotoPort. Met de verzekering van MotoPort profiteer je van een gunstige premiestelling, aantrekkelijke kortingsmogelijkheden en een professionele helpdesk.


Voordelen en kortingen van je motor verzekeren bij MotoPort:

No-claim korting

Wanneer je schadevrij rijdt, dan word je daar uiteraard voor beloond. De no-claim korting kan oplopen tot 80%. Schadevrije jaren die je in het verleden hebt opgebouwd nemen wij graag over wanneer deze op jouw naam staat geregistreerd in roy-data (deze mogen maximaal 3 jaar oud zijn).

Herstellen bij een MotoPort vestiging

Voor het herstellen van je motor kun je uitgaan van het vakmanschap van jouw MotoPort monteur. Je motor dient namelijk hersteld te worden bij een MotoPort vestiging, indien je voor een niet-MotoPort dealer kiest voor herstel, dan wordt maximaal 50% van de herstelkosten exclusief BTW uitgekeerd.

AutoMotorBonus Plan

Verzeker je naast je motor ook de auto bij ons, dan geldt voor beide voertuigen de hoogste korting (voor uw motor maximaal 75%).

Winterstopkorting

Je kunt bij ons kiezen voor een winterstop. Dit is een vaste periode welke loopt van 15 december tot 1 maart. Wanneer je hiervoor kiest, ontvang je een extra korting van 10% op de jaarpremie. Tijdens de winterstop is er alleen dekking voor wettelijke aansprakelijkheid en het zogenaamde stallingsrisico. Je kunt dus gewoon rijden, je bent alleen niet langer Volledig Casco (All Risk) verzekerd.

Benieuwd naar jouw premie? Maak hier jouw premieberekening! Kom je er niet uit? Bel gerust 0172-427295 (op werkdagen van 09.00-17.00 uur)