Harley-Davidson verzekeren

Verzekering voor je Harley-Davidson afsluiten

Net een nieuwe of tweedehands Harley-Davidson gekocht? Voordat u de weg op gaat moet u eerst een motorverzekering afsluiten. Geen zorgen! Dat is zo geregeld. De MotoPort NoRisk Verzekering sluit perfect aan op dat van Harley liefhebbers. MotoPort weet wat motorrijders willen. Een goede verzekering zonder gedoe.

All Risk verzekering Harley-Davidson

De meest populaire verzekering onder Harley-Davidson bestuurders is de all risk motorverzekering. De reden hiervoor is dat Harley motoren vaak een hoge waarde hebben waardoor het verstandig is om deze extra te verzekeren. Bij MotoPort is het ook mogelijk om de aanschaf- taxatiewaarde voor drie jaar te verzekeren bij je all risk verzekering.

  • Aan elkaar, zonder streepjes. Nog geen kenteken? Klik hier

Een innovatief design en kenmerkend geluid

Harley-Davidson vindt het belangrijk om motorfietsen te produceren met een vooruitstrevende stijl gecombineerd met een innovatief design, kenmerkend geluid, superieure kwaliteit en de mogelijkheid om te personaliseren. Daarnaast is het van Harley-Davidson de missie om wereldwijd de volgende generatie rijders te bouwen en te verwelkomen. De motoren die Harley-Davidson fabriceert hebben een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van tenminste 601cc en minder dan 1900 cc. Momenteel produceren ze ook fietsen en illustreren nieuwe categorieën motorfietsen de wil om te vernieuwen dit aansprekende merk.

De eerste legendarische motorfietsen van Harley-Davidson

Na de oorlog groeide de populariteit van de Harley-Davidson-motorfietsen. In deze periode werd de Sportster geïntroduceerd. Dit model is vandaag de dag nog steeds razend populair en wordt nog steeds veel verkocht, zowel nieuw als tweedehands. Wat dit model onderscheidt van de andere Harley-Davidson-motoren is het formaat en gewicht: de Sportster is namelijk een stuk kleiner en lichter. Dit maakt de motorfiets handzamer, wat vooral praktisch is in het stadsverkeer. Harley-Davidson ging in die tijd ook samenwerken met het Italiaanse merk Aermacchi en bracht onder meer de Turismo Veloce uit.

De nieuwere Harley-Davidson-modellen

De nieuwere modellen van Harley-Davidson zijn de Dyna, VRHSC en de Street-series. De Dyna-motorfietsen zijn iets groter dan de Sportster modellen maar ook een stuk krachtiger. Bovendien zien ze er nog indrukwekkender uit. De VRSC-serie werd in 2001 geïntroduceerd. Deze motorfietsen waren ontwikkeld in samenwerking met Porsche. De H-D Street is de nieuwste Harley-Davidson-serie en laat zien dat het bedrijf een nieuwe weg in is geslagen waarin het haar traditionele identiteit perfect combineert met de modernste technieken. De H-D Street-motoren zijn ontworpen voor dagelijks gebruik. Lichter en kleiner dan de klassieke Harley’s maar zonder de echte Harley-Davidson eigenschappen te verliezen. Zo zijn ze ondanks het compacte formaat erg krachtig. Ook klinken ze als een echte Harley en maken ze een stoere indruk. Omdat de H-D Street-motorfietsen nog relatief nieuw zijn, zijn ze nog vrij zeldzaam op de tweedehands markt.

Harley-Davidson modellen: Sportster, Fat Boy, Night Rod, Street Glide, V-Rod, Iron 883

Harley-Davidson is het merk van choppers, custombikes en cruisers. De Street Rod en Street 750 zijn instapmodellen. De Harley-Davidson Sportster is er in vele varianten, met laag stuur als Iron 883 of hoger stuur als 1200 Custom of Superlow met windscherm. Wil je echt laag zitten, kijk dan eens naar een Softtail-model, zoals Fat Boy of een Street Bob. Het zijn duurdere modellen. De cruisers heeft Harley-Davidson gerangschikt in de Touring-categorie. Het zijn luxe toermotoren met kuip, windscherm en koffers. Populair zijn de Electra Glide, Road King en Street Glide. Wil je echt stoer voor de dag komen, dan zijn de krachtige en ultralage V-Rod en Night Rod interessant. Deze modellen zijn al wel uit productie, maar ze zijn nog zeer gewild als occasion.