Motor verzekeren zonder rijbewijs

Het verzekeren van je motor zonder rijbewijs

Wil jij je eerste motor kopen? Voor het verzekeren van een motor dient u 18 jaar of ouder te zijn, daarvoor is een motorrijbewijs niet verplicht. Voor het rijden op een motor dient u in het bezit te zijn van het juiste motorrijbewijs. Dus indien u bijvoorbeeld rijlessen aan het volgen bent of u wilt een motorfiets voor een ander verzekeren, dit is mogelijk! In het geval van het verzekeren voor “derden” kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Wij adviseren u hier graag over, neem hiervoor contact met ons op. Er zijn drie verzekeringsopties waar u uit kunt kiezen als u een motorverzekering gaat afsluiten

Binnen deze drie verzekeringsopties kunt u kiezen voor een goedkopere verzekering en duurdere verzekering. Hierin zullen zich verschillen voordoen op het gebied van dekken. Lees hieronder meer over drie soorten dekking:

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) is de minimale verzekering die u dient af te sluiten. Met deze verzekering is alleen schade gedekt die door u is ontstaan bij anderen.

Met de WA beperkte casco verzekering bent u in sommige gevallen ook verzekerd voor schade aan uw eigen motor. Dit kan schade zijn die ontstaan is door brand, ontploffing, storm/noodweer, aanrijding met loslopende dieren en diefstal. Hierbij is eveneens schade die u veroorzaakt bij een ander gedekt. Accessoires tot €1.500,- zijn gratis meeverzekerd en er is gratis pechhulp in heel Europa.

Met de Allrisk verzekering is vrijwel alle schade gedekt. Hierbij is dus ook de schade aan uw eigen motor gedekt wanneer u de schuldige bent geweest in een aanrijding. Wilt u gaan voor 100% zekerheid? Dan is het ook mogelijk om de aanschafwaarde mee te verzekeren bij uw All Risk motorverzekering.