Schade geclaimd, daar gaan je schadevrije jaren! Of toch niet?

In het geval dat je een ongeluk veroorzaakt en de schade daarvan wilt verhalen op je verzekering dan zorgt MotoPort Norisk verzekering voor een goede afhandeling. Toch kan het claimen van een schade vervelende gevolgen hebben voor de toekomstige verzekeringspremie.

Opbouw schadevrije jaren

Voor iedere keer dat je een (schuld) schade claimt bij de verzekering worden er 5 schadevrije jaren in afgetrokken van jouw totaal aantal schadevrije jaren. Aan deze schadevrije jaren is je no-claim korting verbonden. Des te meer schadevrije jaren, des te hoger de no-claim korting (met een maximum van 80%). Je kunt je voorstellen dat de verzekeringspremie bij 3 schadevrije jaren er heel anders uit ziet dan met -2 schadevrije jaren.

Terugbetalen

MotoPort Norisk verzekering biedt de mogelijkheid om het uitgekeerde schadebedrag terug te betalen. In een aantal gevallen kan dit voordeliger zijn dan 5 schadevrije jaren achteruit vallen in de no-claim korting. Hieronder een rekenvoorbeeld:

Een klant van MotoPort is 45 jaar, woont in Assen en heeft 7 schadevrije jaren op zijn Kawasaki Versys 1000 ABS uit 2018. Hij is Volledig Casco verzekerd. In het pinksterweekend gaat hij een toerritje rijden met zijn vrienden. Bij een tussenstop wil hij van de motor afstappen, maar zijn voet glijdt weg in het grind, hierdoor verliest hij zijn evenwicht en moet de motor neerleggen. Hij heeft gelukkig zelf niets, maar de motor heeft wel schade aan de valbeugel. Bij thuiskomst brengt hij de motor terug naar MotoPort en zij geven aan dat de schade €375,- bedraagt. Hij heeft 2 opties; de schade claimen op zijn MotoPort Norisk verzekering óf de schade zelf betalen (of terug betalen).

Hieronder een voorbeeld van het gevolg:

Kawasaki Versys 1000 ABS 20187 schadevrije jarenNa aftrek 5 schadevrije jaren = 2
Jaarpremie €                      356,63 €                                               607,12

Het verschil in jaarpremie bedraagt direct €250,49 per jaar, voordat hij terug zit op de oude premie is hij 5 jaar verder. In die periode heeft hij de €375,- er al lang uit! Het kan daarom zinvol zijn om even op te vragen wat de gevolgen zijn voor de premie. Heb je onlangs een schade gehad en wil je terug betalen? Neem contact met ons op! Bel 0172-427299 of stuur een mail naar info@motoportnoriskverzekering.nl