Schadeverzekering voor opzittenden, het belang ervan!

Bij het afsluiten van een verzekering zie je hem vaak als aanvullende verzekering staan; Schadeverzekering opzittenden, of in het kort SVO. Wat is het en waar verzekerd je je voor? Hieronder een korte uitleg.

Allereerst een misvatting over de schadeverzekering opzittenden; dit is geen bijrijdersverzekering, dus niet alleen voor de passagier, dit is een verzekering voor alle opzittenden van de motorfiets, dus juist ook voor jou als bestuurder. Dus ook als je alleen rijdt is het overwegen van een SVO zeker de moeite waard!

Waar ben je dan voor verzekerd?

De Schadeverzekering voor Opzittenden (SVO) dekt alle schade die tijdens het ongeval zijn veroorzaakt, maar óók de gevolgen hiervan. Materiële zaken van jou als bestuurder en de bijrijder zijn gedekt, zoals navigatie-, communicatieapparatuur, kleding, etcetera. Maar ook indien een ongeval langdurige gevolgen voor bijvoorbeeld jouw woonsituatie met zich meebrengt: dus indien jouw woning als gevolg van een ongeval aangepast moet worden, dekt de Schadeverzekering opzittenden de kosten.

Ons advies

Bekijk goed welke verzekeringen je al hebt lopen; een overlijdensrisicoverzekering, een zorgverzekering en/of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een SVO kan hier een mooie aanvulling op zijn. Heb je vragen of twijfel je aan de toegevoegde waarde van een schadeverzekering opzittenden of wil je aan je huidige verzekering een een SVO toevoegen? Bel ons op 0172-427299 of stuur een mail naar info@motoportnoriskverzekering.nl.