Snorfiets naar bromfiets om laten keuren

Van snorfiets naar bromfiets

In het kader van de helmplicht kiest men er massaal voor om de snorfiets om te laten keuren naar een bromfiets, gezien op allebei de varianten een helm verplicht is per 1 januari 2023.  Als je in het bezit bent van een snorfiets, dan kan je ervoor kiezen om deze om te laten keuren naar een bromfiets. Dit zorgt ervoor dat jouw maximumsnelheid van 25 km/u naar een maximumsnelheid van 45 km/u gaat.

Hoe weet ik of ik een snor of bromfiets heb?

De kleur van het kenteken geeft weg of je in het bezig bent van een snorfiets of bromfiets. Als je een blauwe kentekenplaat met witte tekens hebt gaat het om een snorfiets, heb je een gele kentekenplaat met zwarte tekens dan gaat het om een bromfiets.

Voorwaarden

Om de snorfiets naar een bromfiets om te zetten dient de snorfiets aan een aantal voorwaarden te voldoen. Allereerst moet de snorfiets op naam van iemand te staan, als dit niet het geval is kan de snorfiets niet om worden gekeurd naar een bromfiets. Ook mag de snorfiets geen belemmerende status hebben, dit kan een rijverbod zijn (WOK status) of gestolen. Als je een kentekencheck doet bij de RDW, dan kan je deze gegevens achterhalen. Voor verdere permanente eisen waaraan de fiets dient te voldoen, kan je hier terecht https://wetten.overheid.nl/BWBR0025798/2022-01-01#Hoofdstuk5.

Kosten bij het om laten keuren

Het belangrijkste voor dit proces is dat je een RDW-erkend bedrijf vindt waar je jouw snorfiets naar bromfiets kan om laten keuren. Vraag altijd vooraf naar de verwachte kosten om onverwachte situaties te voorkomen. Als jouw snorfiets naar een bromfiets is omgebouwd kan het zo zijn dat de premie van jouw verzekering verandert. Neem hierover contact met ons op, dan kunnen wij de een eventuele premie aanpassingen aan je doorgeven.

RDW

Voor meer informatie over het aanpassen van jouw snorfiets naar bromfiets kan je bij de RDW terecht. Hier vind je alles wat je moet weten als je jouw snorfiets om wilt laten keuren naar een bromfiets. https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/brommer/wijzigen-en-restaureren/snorfiets-aanpassen-naar-brommer