Verzekering voor het transport en verblijf (stallen) van jouw motor

Verzekering tijdens het importeren

Je bent bezig met het zelfstandig importeren van een motor. Je komt dan in een fase terecht waarbij er nog geen Nederlands kenteken is afgegeven, maar je wel het risico loopt op beschadigingen of diefstal. Dit risico is af te dekken middels een zogenaamde transport- en verblijfsverzekering. Binnen deze verzekering kun je de motor op een aanhangwagen allrisk verzekerd transporteren, bijvoorbeeld vanaf de locatie waar je de motor hebt gekocht, of van en naar de RDW bij het verkrijgen van de goedkeuring. Er is ook een allrisk dekking wanneer je de motor stalt.

Verzekering bij transport van en naar het circuit, alsmede ook het verblijf op het circuit.

Een andere situatie waarbij deze transport- en verblijfsverzekering een uitkomst kan bieden, is als jouw hobby bijvoorbeeld het rijden op een circuit is. Voor het verzekeren van de motor tijdens het rijden op het circuit hebben wij geen mogelijkheden. Het transport en de stalling/opslag is daarentegen wel te verzekeren. Wij zien vaak genoeg dat sportieve motoren zonder kenteken uit een garage worden gestolen en dat daar geen passende verzekering voor is afgesloten.

Verzekeren van een collectorsitem of showmotor

Sommige motorliefhebbers hebben de luxe positie dat zij een collectorsitem of showmotor in hun woning of op hun kantoor kunnen plaatsen. In een aantal gevallen is deze motor onder inboedel te verzekeren, maar lang niet altijd. Ook hiervoor is de transport- en verblijfsverzekering een oplossing!

Passende oplossing voor iedere situatie

Wij helpen je graag bij het verzekeren van bovenstaande risico’s. Om je een indicatie te geven van de kosten; het hele jaar een motor onder de transport- en verblijfsverzekering kan verzekerd worden voor een bedrag van rond de €60,- per maand (dit is een passende oplossing voor het transport van en naar het circuit bijvoorbeeld). Het is ook mogelijk om een kortlopende oplossing te kiezen, de kosten hiervan liggen iets hoger.

Hoe ontvang je meer informatie of sluit je direct deze verzekering?

Bel ons via 0172-427299 om jouw situatie te bespreken. Wij voorzien je graag van een passend voorstel! Maandag t/m vrijdag zijn wij te bereiken van 09.00 tot 17.00 uur.