Wat houdt de winterstop in?

Wanneer je kiest voor de winterstop, dan kies je ervoor om in de wintermaanden niet te rijden. De winterstop loopt bij MotoPort NoRisk van 15 december tot 1 maart. Je vindt de winterstop terug op het polisblad.

Tijdens de winterstop blijft de normale dekking (WA) van kracht, alleen de schade die is ontstaan doordat je bent gaan rijden is niet gedekt (dus niet All Risk). Bijvoorbeeld: heb je diefstal meeverzekerd, dan is dit tijdens de winterstop gewoon verzekerd. Wij raden te allen tijde af om te gaan rijden tijdens de winterstop. Het is onze taak ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk verzekerd bent, als je toch besluit te rijden als je een winterstop hebt kunnen hoge kosten voor eigen rekening zijn.  

Aan de winterstop hangt een korting van 10% tot 15%. Dit wil dus niet zeggen dat je in de maanden dat je niet rijdt geen premie betaalt; de korting wordt uitgesmeerd over het hele jaar. Het gehele jaar betaalt je dus een lagere premie, als je voor de winsterstop hebt gekozen.

Wij krijgen veel vragen over de winterstop. Wil je jouw winterstop aan of uit zetten? Dat kan uiteraard, houd dan wel rekening met de korting die je krijgt óf het verliezen van de hierboven genoemde korting. Voor het stopzetten van jouw winterstop, bel ons tijdens kantooruren op 0172-427295 of stuur een email naar info@motoportnoriskverzekering.nl.

Wil je meer over de winterstop weten? Dat kan uiteraard! Je kunt ons bellen tijdens kantooruren op 0172-427295 of stuur een email naar info@motoportnoriskverzekering.nl.