Misvattingen over motorverzekeringen

MotoPort NoRisk verzekering bestaat al ruim 10 jaar. In die tijd zijn we allerlei misvattingen tegengekomen. We spreken dagelijks nog klanten die ergens vanuit gaan, maar het tegendeel blijkt waar te zijn. Een aantal van deze misvattingen zetten we voor je op een rijtje:

 • Schadeverzekering voor Opzittenden
  • Dat is toch alleen voor de passagier? Nee! Een motor rijdt niet zonder opzittende(n) en dus is deze verzekering er juist voor jou als bestuurder. Wij zijn van mening dat een bestuurdersverzekering, zoals deze verzekering in België heet, een veel betere benaming zou zijn!
 • Schadevrije jaren
  • Ik rijd al mijn hele leven schadevrij, dus ik heb schadevrije jaren zat! Dat kan zo zijn, maar je bouwt alleen schadevrije jaren op, per jaar dat je het voertuig op je naam heeft gehad (en natuurlijk geen schade hebt geclaimd).
  • Ik heb 20 schadevrije jaren op mijn auto, dus ik kan mijn motor verzekeren met 20 schadevrije jaren! Helaas, je bouwt schadevrije jaren op per voertuig. Deze kunnen maar op 1 voertuig tegelijk actief zijn. In veel gevallen kunt je wel de korting ontvangen van deze schadevrije jaren indien je de voertuigen samen verzekerd.
 • Beëindiging motorverzekering
  • Ik heb mijn motor verkocht, de verzekering stopt toch automatisch? Helaas werkt het niet zo, de verzekeraar krijgt geen seintje van de RDW dat de motor is verkocht. Je dient de verzekering dus altijd zelf te beëindigen, dit gebeurt niet automatisch. Lees hier meer over het beëindigen van je motorverzekering.
 • Verhaalsrechtsbijstandsverzekering
  • Ik heb een algemene rechtsbijstand bij mijn inboedel-/opstalverzekering. Dat is heel goed, echter is het van belang dat de module verkeer hierbij expliciet is gekozen. Indien dit niet het geval is dan heb je geen rechtsbijstand bij het verhalen van een schade op een tegenpartij
 • Verhuizing
  • Ik ben verhuisd, mijn verhuizing komt toch automatisch bij mijn verzekeraar terecht? Indien u verhuist dan wordt aan diverse instanties inderdaad uw verhuizing doorgegeven, echter is uw verzekeraar er daar niet een van. U dient dus altijd zelf de verhuizing aan ons door te geven. Lees hier meer over het belang van het doorgeven van jouw verhuizing.