Nieuwe modellen 2023/2024

Triumph Tiger 900

Triumph tilt de lat naar een hoger niveau met het gloednieuwe Tiger 900-progamma voor 2024. Het model heeft meer vermogen en meer comfort. Met de nieuwe Triumph Tiger 900-serie, wordt er een nieuwe avontuurlijke motor op de wereld gezet.

De Tiger 900 heeft een grondige update ondergaan, resulterend in een indrukwekkende toename van 13% in vermogen ten opzichte van zijn voorganger. Met een piekvermogen van 108 pk en een hoger piekkoppel van 90 Nm is de motor nu krachtiger dan ooit tevoren. Bovendien zorgt het nieuwe motorontwerp voor extra trekkracht bij lagere toerentallen en een verbetering van maar liefst 9% in brandstofefficiëntie.

Yamaha XSR900 GP

Yamaha heeft een uitgebreide historie in de wereld van motorfietsen. In 2016 werd de XSR900 voor het eerst geïntroduceerd, met subtiele verwijzingen naar het rijke raceverleden van Yamaha. In 2021 ging de nieuwste generatie van dit model nog een stap verder door de stijlkenmerken van de racemachines uit de jaren ’80 en ’90 opvallender naar voren te brengen. Nu presenteren ze met trots de 2024 Yamaha XSR900 GP, een eerbetoon aan Yamaha’s schitterende racegeschiedenis. Dit nieuwe model werpt een unieke blik op het circuitverleden en markeert een nooit eerder vertoond eerbetoon binnen het Sports Heritage-assortiment van Yamaha.

KTM 990 DUKE

De iconische 2024 KTM 990 DUKE maakt zijn terugkeer, nu krachtiger dan ooit met extra pk’s. Laten we beginnen met het meest opvallende aspect van de 990 DUKE: de unieke nieuwe led koplamp met subtiel geplaatste positie en DRL-verlichting. Interessant is dat deze koplamp zich aanpast aan de omgevingslichtsterkte via een sensor op het dashboard. Bovendien beschikt het over een “Coming Home” functie, wat betekent dat deze nog enkele seconden blijft branden nadat de startknop op “uit” is gezet. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld het sleutelgat van uw voordeur te vinden. De 2024 KTM 990 DUKE combineert dus niet alleen kracht met stijl, maar voegt ook slimme functies toe die het rijden net dat beetje extra comfort geven.

BMW M 1000 XR

BMW onthult de splinternieuwe BMW M 1000 XR, het nieuwste lid van de M-serie. Deze motor is krachtig en licht van gewicht waardoor de motor maximaal kan presteren. In dit geval is deze motor gebouwd om lange afstanden te rijden. Hoewel de letter M traditioneel staat voor sportiviteit, krijgt deze motor ook de toevoeging XR, of wel MaXimizeR genoemd want deze motor maximaliseert elke ervaring tot het uiterste.

Honda CB500 Hornet

Spannend nieuws voor A2-rijders, want de CB500 Hornet, is nu beschikbaar!
Een leuke tweecilindermotor in een simpel, licht en sportief frame. Hoewel hij met zijn maximale vermogen van 35 kW geschikt is voor A2-rijbewijsbezitters, overtreft de CB500F altijd de verwachtingen die je normaal hebt bij een ‘beginnersmotor’. Het is altijd al een makkelijke motor geweest om te besturen en te leren rijden, maar deze eigenschappen maken hem ook super leuk voor mensen die overstappen van een 125 cc. De lage kosten in gebruik, ongeacht de omstandigheden, maken hem extra aantrekkelijk.

Ducati Hypermotard 698 Mono

De gloednieuwe Hypermotard 698 Mono markeert Ducati ‘s eerste eencilinder Supermotard voor de openbare weg. De motor heeft de eigenschappen van een racemotor, maar is ook ontworpen om gewoon op straat te rijden. De Hypermotard 698 Mono heeft handige elektronische functies die rijders helpen bij het leren kennen van de Supermotard. Met functies zoals bochten-ABS en diverse rijhulpmiddelen, biedt deze motorfiets zowel beginners als doorgewinterde rijders een uitzonderlijke beheersing en rijplezier.

Honda CBR600RR

De CBR6000RR maakt zijn terugkeer in Europa! In 2017 verdween de laatste CBR600RR uit de Honda-catalogus in Europa, omdat er meer vraag was naar naked en adventure modellen dan naar supersportmotoren. Nu, na een paar jaar, groeit de interesse weer in sportmotoren in het middelzware segment. Het model is in 2021 opnieuw gelanceerd in Japan en Thailand en is nu eindelijk ook beschikbaar in Europa!

De nieuwe 2024 CBR600RR is voorzien van slimme technologie, geïnspireerd op MotoGP-races, en heeft een uniek en aantrekkelijk design. Met zijn krachtige viercilindermotor onderscheidt hij zich in zijn klasse en is ontworpen voor hoge snelheden. Deze motorfiets is ideaal voor soepel rijden op zowel de openbare weg als op een afgesloten circuit. De rijervaring die deze motor biedt, is onvergelijkbaar met wat je ergens anders zult vinden.

Suzuki GSX-S1000 GX

Tijdens de presentatie in Milaan onthulde Suzuki zijn allereerste crossover-model, de 2024 Suzuki GSX-S 1000 GX. Wat de Suzuki GSX-S 1000 GX echt opvallend maakt, is de geavanceerde semi-actieve vering. Zowel de voor- als achtervering passen zich automatisch aan op de rijomstandigheden en de belading van de motor. Deze aanpassingen worden mogelijk gemaakt door de geïntegreerde hardware en software van Showa. Om te voorkomen dat de voorvork tijdens het remmen inzakt, wordt deze actief ondersteund. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf de veervoorspanning van de voorvork aan te passen en staan er op het dashboard drie verschillende compressie en rebound instellingen.

Kawasaki Z 7 Hybrid

Kawasaki, een voortrekker in de motorwereld, heeft onlangs een baanbrekende hybride motorfiets geïntroduceerd. De innovatie stopt niet hier; ze gaan nu een stap verder met de lancering van de Z 7 Hybrid, ’s werelds eerste hybride naked bike. Hiermee vergroot Kawasaki zijn variëteit aan modellen en opent het een nieuw tijdperk in de motorrijderswereld.

Yamaha MT-09

De Yamaha MT-09 viert zijn tiende verjaardag met een frisse nieuwe look, ontworpen om het karakteristieke gevoel van de krachtige acceleratie van de CP3-motor te verbeteren. De vormgeving van de 2024 MT-09 is geïnspireerd op het ‘3D Riding’-concept, waardoor motorrijders meer bewegingsvrijheid ervaren op de motor.

Wilt u een motor verzekeren? Bereken hier uw premie!