Op de motor door Europa, hoe zit het met de dekking en pechhulp?

Je hebt je in de wintermaanden georiënteerd op een mooie motorreis in Europa; er is een mooie route uitgestippeld of je hebt dit door een reisorganisatie laten doen. De motorkoffers zijn gepakt, de navigatie is ingesteld, de bandenspanning is op orde, niets kan je gebeuren. Echter vergeet je een belangrijke voorbereiding; het controleren van jouw verzekering. Hoe bent je verzekerd onderweg en wat kun je van MotoPort NoRisk verzekering verwachten in het geval van pech, schade of diefstal?

Pech:

MotoPort NoRisk verzekering heeft pechhulp binnen Europa vanaf Beperkt Casco standaard in de polis zitten. Hierdoor ben je verzekerd van het transport van jouw motor naar Nederland, je hebt recht op vervangend vervoer en zelfs een verlengd verblijf wordt in een aantal gevallen vergoed. Ben je niet bij MotoPort NoRisk verzekering verzekerd? Check dan goed bij je verzekeraar wat er wel en niet verzekerd is; er zijn diverse verzekeraars die pechhulp in het buitenland niet standaard meeverzekeren. Om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan, check dit voor vertrek!

Schade:

Schades opgelopen in het buitenland zijn, indien het land waar de schade is opgelopen op de groene kaart staat, gedekt conform de dekking in Nederland. Een WA Volledig Casco dekking, zal dus ook de schades door eigen toedoen dekken.

Diefstal:

Ook voor diefstal geldt dat de dekking die in Nederland wordt geboden, van toepassing is op alle landen die op de groene kaart vermeld staan. Let daarbij goed op de stallingseis. Indien er op je polis staat dat de motor in Nederland aard- en nagelvast moet worden gestald, dan geldt dit ook in het buitenland.

Advies:

Controleer jouw polis goed op de geboden dekking voor schade, diefstal en pechhulp in het buitenland. Indien je twijfelt of advies wilt over het verzekeren van jou en je motor op reis, bel ons van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 op 0172-427299 of stuur een mail naar info@motoportnoriskverzekering.nl.

Gaat je buiten de EU op vakantie?

Controleer dan of de landen die je bezoekt ook op je groene kaart (IVB) staan! Staan ze er niet op? Bel ons dan even voor advies.