Rijden of stilstaan in de winter?

Je motor in de winterstalling of niet?

De eerste pekel is gestrooid, dan begint de discussie onder motorrijders; rijden of stilstaan in de winter? Voor sommige motorrijders is het geen optie om met kou en regen te trotseren, anderen draaien hun hand er niet voor om. Indien je motor de winterstalling in gaat, dan biedt MotoPort NoRisk Verzekering een korting op de premie, de zogenaamde winterstop-korting.

Je kunt hier alleen gebruik van maken indien je een Volledig Casco dekking hebt, de winterstop houdt in dat de eigen schuldschades in deze periode niet gedekt zijn.

Met andere woorden; tussen 15 december en 1 maart mág je rijden, maar zijn eigen schuld schades voor eigen rekening.

Dit kan voor dilemma’s zorgen indien het in januari of februari al mooi weer is! De motorkriebels spelen dan op en je wilt eigenlijk toch gaan rijden. We kunnen de winterstop tussentijds wijzigen, maar bedenk ook goed dat dit gevolgen heeft voor de premie.

Even in het kort:

  • Winterstop levert een korting op de premie op. Indien je de winterstop er af haalt, vervalt de korting, ook met terugwerkende kracht.
  • Je mag rijden, enkel onder WA dekking. Indien je normaal Allrisk verzekerd bent, dan zijn eigen schuld schades in de winterstop voor eigen rekening.
  • Het wijzigen van je dekking (en dus ook toepassen of stoppen van de winterstop op je polis) brengt wijzigingskosten met zich mee.

Iets wijzigen aan je huidige polis, winterstop toepassen of er juist af halen? Bel gerust met 0172-427299 of stuur een mailtje naar info@motoportnoriskverzekering.nl.