Verzekeren van een teruggevoerde motor

Bij MotoPort NoRisk verzekering willen we iedere motorrijder kunnen verzekeren. Zo natuurlijk ook de startende motorrijder. We krijgen dan ook geregeld de vraag hoe het verzekeren van een teruggedraaide motor werkt. Bij het terugdraaien zijn er 2 opties; de motor wordt met bijvoorbeeld een Tüv-kit teruggedraaid naar 35kW óf de motor wordt teruggezet en ook gekeurd bij het RDW (en dus op kenteken teruggezet)

De motor is niet op kenteken in vermogen aangepast.

De motor is teruggedraaid maar niet langs het RDW geweest voor een keuring. Op de site van de RDW: ovi.rdw.nl staat een vermogen boven de 35kW aangeduid. In dat geval dien je ons een uitdraai van een rollenbank toe te sturen om aan te tonen dat de motor niet meer dan 35kW levert.

Na toesturen van een kopie van de uitdraai rollerbank ( certificaat) komt een van de volgende clausules op de polis te staan.

11 kW (A1)
Wij zijn ervan op de hoogte dat in jouw motor van maximaal 125 cc een 11 kW begrenzingset is ingebouwd. In afwijking van artikel 19 zullen wij ons daarom niet beroepen bij een eventuele schade op het ontbreken van dekking. Zodra de begrenzing van de motor is gehaald, dien je ons daarvan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen.

35 kW (A2)
Wij zijn ervan op de hoogte dat in uw motor een 35 kW begrenzingset is ingebouwd. In afwijking van artikel 19 zullen wij ons daarom niet beroepen bij een eventuele schade op het ontbreken van dekking. Zodra de begrenzing van de motor is gehaald, dient je ons daarvan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen.

Motorrijbewijzen

Er zijn drie categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A
Welke categorie motorrijbewijs (A1, A2 of A) men nodig heeft, hangt af van het motorvermogen, leeftijd en ervaring:

Categorie A1
– Motorrijwielen met een maximale cilinderinhoud van 125 cm3, een maximumvermogen van 11 kW en een vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,1 kW per kg.
– Motorrijwielen met een volledig elektrische aandrijving met een maximumvermogen van 11 kW en een vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,1 kW per kg.
– Gemotoriseerde driewielers met een maximumvermogen van 15 kW.

Categorie A2
– Motorrijwielen met een maximumvermogen van 35 kW en een vermogen/gewichts-verhouding van minder dan 0,2 kW per kg, die niet zijn afgeleid van een voertuig met meer dan het dubbele vermogen

Categorie A
– Motorrijwielen met onbeperkt vermogen
– Gemotoriseerde driewielers met een vermogen van meer dan 15 kW.

Benieuwd wat jouw verzekeringspremie gaat worden? Klik hier voor het berekenen van uw premie.

Wil je meer weten over dit onderwerp of advies inwinnen over het terugvoeren van je motor? Bel dan tijdens kantooruren naar 0172-427299