Voor- en nadelen van een winterstop op je polis

Bij het aanvragen van een motorverzekering is het een van de standaard vragen; wil je een winterstop op de polis. De winterstop loopt van 15 december tot 1 maart. De winterstop houdt in dat je, indien je WA Volledig Casco verzekerd bent, je terugvalt op je Beperkt Casco dekking. Je WA component blijft actief, ook brand en diefstal zijn verzekerd tijdens de winterstop. De eigen schuld schades worden uitgesloten bij een winterstop.

Maar wat zijn precies de voor- en nadelen?

Voordelen van de winterstop:

  • Je ontvangt een premiekorting tussen de 5% en 15%

Nadelen van de winterstop:

  • Indien het een mooie dag is tijdens de winterstop dan heb je een beperkte verzekering. De eigen schuld schades worden namelijk uitgesloten.

Wijzigen van de winterstop:

Besef je goed dat het wijzigen van je keuze voor wel of geen winterstop een aantal financiële gevolgen met zich mee kan brengen:

  • Een aanpassing van de polis kan wijzigingskosten met zich meebrengen
  • Indien je de winterstop opheft, dan betekent dat dat je de premiekorting laat vallen, maar dat betekent ook dat je mogelijk nog een restbedrag bij moet betalen. Deze korting wordt namelijk over het hele jaar toegepast. Informeer daarom vooraf goed hoeveel je dit gaat kosten. Het kan zomaar voor komen dat een vroeg voorjaarsritje je tientallen euro’s aan bij te betalen verzekeringspremie kost!

Zit de winterstop er bijna op? hier lees je waar je allemaal op kan letten voordat je weer op de motor stapt!